Erna Elo

Minš

Taustatietoja

Olen naimisissa oleva diplomi-insinööri, merkonomi, matemaattisten aineiden opettaja ja kahden nuoren äiti. Monenlaista olen tehnyt ja monenlaista tulen varmasti tekemäänkin. Siksi nimittelen itseäni akateemiseksi sekatyönaiseksi. Olen myös SPR Saarijärven osaston puheenjohtaja, Saarijärven tähtitieteellinen yhdistys Halley-85 ry:n sihteeri ja Pohjoisen Keski-Suomen Vihreiden rahastonhoitaja.

Synnyin 1960-luvun puolivälissä Tampereella. Elämäni ensimmäisen vuoden asuin Pispalassa äitini kotitalossa isäni, äitini ja mummuni kanssa. Suurimman osan lapsuudestani ja nuoruudestani elin kuitenkin Kangasalla.

Saarijärvelle muutin työn perässä 1994, vienti-insinööriksi Finn-Rotor Oy:lle. Vuonna 2000 minut nimitettiin lisäksi yrityksen ympäristövastaavaksi. Myöhemmin vaihdoin alaa. Vähän yli puoli vuotta hoidin matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorin virkaa Vihdissä, mutta palasin Saarijärvelle perheeni pariin keväällä 2011.

2011-2012 opiskelin fysiikkaa Jyväskylän yliopistossa saadakseni opettajana lukiopätevyyden. Sen jälkeen olen hoidellut matemaattisten aineiden viransijaisuuksia lähikunnissa.

Lukuvuonna 2016-2017 osallistuin Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutissa Biotalousosaajakoulutukseen. Kurssilla tutustuttiin monipuolisesti alan peruskäsitteisiin, energiantuotantoon, biomassojen tuotantoon ja käyttöön, biopolttoaineisiin, maa- ja metsätalouteen sekä vesien suojeluun ja vesihuoltoon.

Olen ehdolla kuntavaaleissa 2021 Saarijärven Kaupunginvaltuustoon Vihreiden listalla.

Yhteystiedot

Erna Elo
erna.elo(a)elot.net
GSM.050-68066

http://erna.elot.net/
18-huhti-2021 12:07 AM