Erna Elo

Minä

Taustatietoja

Olen naimisissa oleva diplomi-insinööri, merkonomi, matemaattisten aineiden opettaja ja kahden lapsen äiti. Monenlaista olen tehnyt ja monenlaista tulen varmasti tekemäänkin. Siksi nimittelen itseäni akateemiseksi sekatyönaiseksi.

Synnyin 1960-luvun puolivälissä Tampereella. Elämäni ensimmäisen vuoden asuin Pispalassa äitini kotitalossa isäni, äitini ja mummuni kanssa. Tämän jälkeen paikka jäi mummulaksi, kun muutimme keskikaupungille. Suurimman osan lapsuudestani ja nuoruudestani elin kuitenkin Kangasalla.

Saarijärvelle muutin työn perässä 1994, vienti-insinööriksi Finn-Rotor Oy:lle. Vuonna 2000 minut nimitettiin lisäksi yrityksen ympäristövastaavaksi. Myöhemmin vaihdoin alaa. Vähän yli puoli vuotta hoidin matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorin virkaa Vihdissä, mutta palasin Saarijärvelle perheeni pariin keväällä 2011.

2011-2012 opiskelin fysiikkaa Jyväskylän yliopistossa saadakseni opettajana lukiopätevyyden. Sen jälkeen olen hoidellut peruskoulujen yläluokkien matemaattisten aineiden viransijaisuuksia Kyyjärvellä, Kannonkoskella ja Kivijärvellä. Työsuhteiden välillä touhuan monenlaista kotona, lasteni kanssa ja harrastuksissani sekä etsiskelen uutta työpaikkaa. Kivijärvi, Kyyjärvi, Kannonkoski, Karstula, Äänekoski, Uurainen ja Jyväskylä ovat mielestäni kohtuulisen ajomatkan päässä Saarijärvestä. Pidemmälle en päivittäin haluaisi ajella. Minusta oli kyllä todella mukavaa osallistua leirikouluun Muoniossa ja luokkaretkeen Pariisissa. On kuitenkin eri asia olla muutama päivä tai viikko jossakin kuin ajella päivittäin edestakaisin. Arvostan myös hyviä yöunia, joten esimerkiksi kolmivuorotyö ei houkuttele.

Lukuvuonna 2016-2017 osallistuin Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutissa Biotalousosaajakoulutukseen. Kurssilla tutustuttiin monipuolisesti alan peruskäsitteisiin, energiantuotantoon, biomassojen tuotantoon ja käyttöön, biopolttoaineisiin, maa- ja metsätalouteen sekä vesien suojeluun ja vesihuoltoon.

Olen mukana myös Saarijärven kunnallispolitiikassa varavaltuutettuna. Lisäksi toimin Keski-Suomen Vihreiden piirihallituksessa.

Yhteystiedot

Erna Elo
erna.elo(a)elot.net
GSM.050-68066

http://erna.elot.net/
26-touko-2017 12:07 AM